İstanbul Atlas Üniversitesinin Türkçe Öğretim Birimi olarak donanımlı kadromuzla 2020 yılından itibaren hizmet vermeye başlamış bulunmaktayız.

Misyonumuz; hayatta “önce insan” ve eğitimde “önce öğrenci” ilkesi doğrultusunda her yönüyle özgün ve üst düzey program içeriklerimizle hangi dile ve kültüre mensup olduğu fark etmeksizin bütün öğrencilerimizin Türkçeyi etkin ve yetkin bir şekilde öğrenmesini, kullanmasını ve bununla birlikte Türk kültürünü tanımasını sağlamaktır.

Vizyonumuz; kalite odaklı çağdaş eğitim anlayışımızdan asla ödün vermeden kısa zamanda Türkiye’nin en başarılı Türkçe öğretim merkezlerinden biri hâline gelmektir.

TÜRKÇE ÖĞRETİM KURSUMUZUN KAPSAMI

Türkçe Öğretim Kursu kapsamında yıl içinde birçok defa farklı düzeylere yönelik programlar hazırlanmaktadır.

Kursumuz; Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı kapsamında belirlenen A1 ve A2 (temel düzey), B1 ve B2 (orta düzey) ve C1 (ileri düzey) olmak üzere toplam beş basamak temelinde düzenlenmektedir.

Kursumuz kapsamında, dil ediniminin temel dört ayağı olan dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerilerini geliştirmeye yönelik müfredat uygulanır.  Kursa katılan tüm öğrenciler, tamamladıkları düzeyin yetkinliklerini birimimizden alacakları sertifika ile belgeleyebileceklerdir. Sertifikamız YÖK tarafından tanınmaktadır.

Yıl boyunca hazırlanan kurs programlarımızdan anında haberdar olabilmek için international@atlas.edu.tr adresine talebinizi içeren kısa bir mail göndermeniz yeterli olacaktır.

TÜRKÇE ÖĞRETİM KURSUMUZ HAKKINDA GENEL AÇIKLAMA

* Kursa başvuru için https://ois.atlas.edu.tr/ogrenciler/applicationform/form/ln/en/view/lisans adresine tıklamanız, “Faculty” sekmesinden “Rector’s Office” seçeneğiyle devam etmeniz ve “Language Teaching Application and Research Center” ile ilerleyerek çıkan formu doldurmanız gerekir.

* Başvuru yapan kişinin, başvurduğu kurun gerektirdiği dil becerilerini taşıyıp taşımadığının belirlenmesi için çevrim içi Türkçe düzey belirleme sınavı (DBS) düzenlenir.

* Yapılan sınav sonucuna göre kurun gerektirdiği dil becerilerine hâkim olduğu düşünülen öğrenci, kursa resmî olarak başlamaya hak kazanır. Öğrenci, kursun başlama tarihinden en az üç gün önce Uluslararası Ofis ile iletişime geçerek gerekli prosedürü yerine getirir.

* Dil becerileri daha alt seviyelerde çıkan öğrencilerin en yakın zamanda açılacak kura kayıt yaptırmaları önerilir ve bu doğrultuda gerekli bilgilendirme sağlanır.

* Başvuru formu doldurulduktan sonra kursa katılmaktan vazgeçilmesi durumunda kursun başlangıç tarihinden en az bir hafta önce international@atlas.edu.tr adresine e-posta yoluyla bilgi verilmelidir.

* Her bir kur için sınıflarımız rektörlük tarafından belirlenecek sayıda öğrenciyle açılır.

* Her bir kur en az 6 hafta sürmektedir.

* Kursa devam zorunluluğu bulunmaktadır. % 15’ten fazla devamsızlık yapan öğrencinin kaydı silinir ve durum Göç İdaresine bildirilir.

* Uluslararası öğrenciler için düzenlenen Türkçe derslerinde “Yeni İstanbul – Uluslararası Öğrenciler İçin Türkçe Ders Kitabı” kullanılacaktır.

* Başlayan bir programa en geç ikinci haftada dâhil olmak mümkün olabilir. Kursun akışı ve düzeni için diğer haftalarda öğrenci kabul edilmemektedir.

* Kursa kesin kayıt yaptıran öğrencilerin kursa devam etmemeleri durumunda da programda belirtilen ücretin tamamını ödemesi gerekmektedir.

* Kursiyerler belirlenen eğitim sürecinin sonunda kur tamamlama sınava tabi tutulmaktadır. Bu sınavda en az 60 ve üzeri puan alan öğrenci başarılı kabul edilerek bir sonraki kura katılmaya hak kazanır.

* Kur tamamlama sınavına mazeret bildirmek suretiyle katılamayan öğrenci için bir kereye mahsus olmak üzere telafi sınavı uygulanır.

* Kurs sonunda sınavda başarılı olan tüm katılımcılara sertifika verilecektir. Sertifikalarımız YÖK tarafından tanınmaktadır.

* Kursumuzda B2 eğitimi sonucunda sertifikasını alan öğrenci, yeni sezonda Üniversitemiz bünyesindeki bölümlere kaydolmaya hazır hâle gelir.

* Kursa katılacak öğrencilerimiz, dilerlerse Üniversitemiz ile anlaşmalı yurtlarımızda konaklayabilir.

* Kursla ilgili sorularınız için international@atlas.edu.tr adresine e-posta yollayabilirsiniz.

Başvuru İşlemleri

– Başvuru yaptırmadan önce kursumuzla ilgili açıklamaları mutlaka okuyunuz.

– Başvuru için açılan başvuru formunu doldurmanız yeterlidir.

– Başvuru formuna özellikle iletişim bilgilerinizi doğru olarak girmeniz rica olunur. Kursla ilgili iptal veya erteleme gibi durumlarda sizinle başvuru formundaki iletişim bilgileriniz aracılığıyla iletişime geçilecektir.

– Sınıfların açılıp açılmayacağı gelen başvuru formuna bağlı olarak belirlendiğinden kursa katılmayı düşünmüyor ancak kurs ile ilgili bilgi almak istiyorsanız lütfen formu doldurmayınız.

– Başvuru aşamasından sonra kursa katılmaktan vazgeçmeniz durumunda Uluslararası Ofis ile iletişime geçerek haber vermenizi rica ederiz.

Kayıt İşlemleri

Kursun başlama tarihinden en az üç gün önce kayıt işlemleri yapılır. Bu işlem için gerekli belgeler şunlardır:

1. Kayıt formu
  2. Pasaport fotokopisi
  3. 1 adet biyometrik fotoğraf
  4. Kurs ücretinin yatırıldığına dair dekont (Ücret, kursun açılacağı kesinleştikten sonra hemen aşağıda belirtilen IBAN numarasına yatırılmalıdır.)

* Pasaportu olmayan öğrencilerin kaydı kesinlikle alınmaz.

Banka ve Ödeme Bilgileri

İstanbul Atlas Üniversitesi Dil Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi eğitimleri için ödeme yaparken aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz:

1. Banka Yolu İle Ödeme

HESAP ADIBANKAŞUBEIBANSWIFT KODU
İSTANBUL ATLAS ÜNİVERSİTESİT.İŞ BANKASIKOCAMUSTAFAPAŞATR390006400000111050903806ISBKTRISXXX

2. Online Ödeme

https://tahsilat.atlas.edu.tr/ adresinden, “Ad-Soyad” ve “T.C. Kimlik Numarası/Pasaport No” bilgileri açıklama kısmında mutlaka belirtilerek, online olarak kredi kartı ile ödeme yapılabilir.

Anlaşmalı yurtlarımız hakkında bilgi almak için tıklayınız.

İletişim bilgilerimiz için tıklayınız.