AŞAĞIDAKİ ŞARTLARI KARŞILAYANLAR BAŞVURABİLİR:
¬ Uluslararası öğrenciler,

¬ Türk vatandaşı olarak doğup İçişleri Bakanlığı'ndan vatandaşlıktan çıkarma izni (Mavi Kart) alanlar

¬ Doğumla başka ülke vatandaşlığına sahip olanlar; ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını kazanmış / çifte vatandaşlığa sahip olanlar,

¬ 01/02/2013 tarihinden sonra yurt dışında lise öğrenimine başlayan ve lise öğreniminin tamamını KKTC hariç yurt dışında tamamlayanlar. (Lise öğreniminin tamamını MEB kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dışında başka bir ülkede açılan Türk liselerinde tamamlayanlar dahil.)

¬ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti uyruklu olup, KKTC'de ikamet eden ve ortaöğrenimini GCE AL sisteminde tamamlayanlar ile ortaöğrenimini GCE AL sisteminde tamamlayanlar, 2005-2010 yılları arasında yurt dışında GCE AL sistemi.


AŞAĞIDAKİ DURUMLAR BAŞVURU KOŞULLARINA UYGUN OLAMAZ:

¬ Türkiye Cumhuriyeti uyruklu olup ortaöğrenimini Türkiye'de veya KKTC'de tamamlayanlar,

¬ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip olanlar (ortaöğrenimini KKTC'de GCE AL sisteminde tamamlayanlar ile ortaöğrenimini GCE AL sisteminde tamamlayanlar hariç) 2005-2010 yılları arasında yurt dışı sistemi),

¬ Biri KKTC uyruklu olmak üzere çift uyruklu olanlar (ortaöğrenimini KKTC'de GCE AL sisteminde tamamlayanlar ile KKTC'de kayıt yaptırıp eğitimlerini tamamlamış olanlar hariç) 2005-2010 yılları arasında yurtdışında bir GCE AL sistemindeki ortaöğretimleri),

¬ Yukarıdaki A maddesinin 2. fıkrasında belirtilen doğumla biri Türkiye Cumhuriyeti uyruklu olan Türkiye Cumhuriyeti uyruklu veya çift uyruklu olup ortaöğretimini tamamlamış olanlar Türkiye'deki büyükelçilik bünyesindeki kurumlarda veya diğer yabancı kurumlarda eğitim.

¬ Başvurulan sınav için gerekli puanı sağlayamayanlar,6) Eksik belge ile başvuranların başvuruları kabul edilmez.

¬ Lise Diploması, noter tasdikli Türkçe tercümesi, Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) Lise Diploması Denklik Belgesi

¬ Onaylı transkript kopyası (Türkçe veya İngilizce tercümesi)

¬ Biyometrik Fotoğraf

¬ Pasaport/Kimlik Fotokopisi

¬ Güncel sınav sonucu (SAT, ACT, ASL, Bakalorya, AYÖS, ABİTUR, KONKUR, TQDK...)

¬ Yabancı dil eğitim programlarına başvuran adaylar için: Bir adet İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı (Atlas Üniversitesi Kurumsal Muafiyet Sınavı, CAE B LEVEL, CPE C LEVEL, TOEFL 75, IELTS 6,5) puan kaydı. öğrenciler hazırlık sınıfından muaftır)

¬ Türkçe Yeterlik Belgesiat B2: TÖMER, Yunus Emre Enstitüsü, Atlas Üniversitesi Türkçe Yeterlik (çevrimiçi olarak mevcuttur)

¬ Çifte uyruklular için asıl uyruğunun Türkiye Cumhuriyeti olmadığını gösteren belge.

¬ Mavi Kart (varsa) Fotokopi

Önemli Not: Aday öğrenciler online başvuru sistemi üzerinden başvurabilir veya belgeleri uluslararası ofise posta yoluyla gönderebilirler.

Uluslararası kontenjan adayları başvurularını doğrudan üniversitemizin web sitesindeki "ULUSLARARASI" sekmesindeki başvuru formunu doldurarak veya ilgili iletişim kanallarını kullanarak yapabilirler.

Başvuruların ve diğer prosedürlerin değerlendirilmesi

Adaylar online başvuru formunu doldurduktan ve gerekli belgeler sisteme yüklendikten sonra, Uluslararası Öğrenci Kabul Komisyonu belgeleri inceleyecek ve başvuru durumunu başvuru sahibine e-posta ile bildirecektir. Başvuru koşulları kabul edilen adaylara kayıt kabul ve vize işlemleri için Üniversitemiz tarafından davet mektubu düzenlenir.

Davet mektubu düzenlenecek adayların Üniversitemiz tarafından belirlenen banka hesap numarasına Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi için 2000$, diğer lisans programları için 500$, önlisans programları için 500$ ön ödeme/depozito ücreti yatırmaları rica olunur. .

Ödemeler, öğrenim ücretinin %50'si peşin, kalanı bahar dönemi başında yatırılmak şeklinde yapılır. Peşin ödemelerde %5 indirim uygulanmaktadır.


YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU KONTENJANI


  • ÇEVRİMİÇİ BAŞVURUN
    İstanbul Atlas Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Kontenjanına başvurmak için öncelikle online başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir.

    HEMEN BAŞVURUN
    ADIM 1
  • ÖN ÖDEME
    Ön başvurunuz değerlendirilip onaylandıktan sonra Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi (Türkçe/İngilizce) programları için 5.000 USD, diğer lisans ve ön lisans programları için 1000 USD depozito ödemeniz gerekmektedir.
    ADIM 2
  • DEKONTUNUZU YÜKLEYİN
    Ön ödemenizi yapıp dekontunuzu sisteme yüklediğinizde kabul mektubunuz tarafınıza gönderilecektir.
    ADIM 3
  • ÖĞRENİM VİZESİ İÇİN BAŞVURUN
    Kabul mektubunu aldığınızda, çalışma vizesine başvurmanız gerekir. En yakın konsolosluğumuza şu adresten ulaşabilirsiniz:

    KONSOLOSLUK BAĞLANTISI
    ADIM 4
  • SON KAYIT
    Kabul mektubunu aldıktan sonra, burada belirtilen süre içinde kesin kaydınızı tamamlamanız gerekir, aksi takdirde kaydınız başka bir öğrenciye iade edilir.
    ADIM 5